top of page

Jak si vedla nová řada R od KEF v Hi-Fi Voice?

Kdo pravidelně sleduje online magazín Hi-Fi Voice, si jistě všiml, že za poměrně krátkou dobu proběhla série testů modelů nové řady R. Tu jsme nedávno uvedli na český a slovenský trh. Otestovány byly všechny reproduktory, kromě efektových a centrálního. Podle výsledků recenzí je vidět, že nejvíce redaktora oslovila vlajková loď, model R11. Která si odnesla "nálepku" REFERENCE.

KEF R3 - regálové reproduktory

"Aktuální přepracování střední firemní série R se u KEF povedlo - jednak výrobce sladil design svých reprosoustav napříč celým katalogem, jednak sladil ale i zvuk, který se nyní inspiruje v nové řadě Q co do celkové umírněné, kultivované a pečlivě zařezávající přesnosti reprodukce s jasně audiofilským charakterm, který ale zároveň nabízí ochutnávku té dospělé transparentnosti a čistoty série Reference. Trojpásmové regálovky KEF R3 by se daly označit za reprosoustavy pro náročné a částečně i za reprosoustavy pro znalé - protože právě v dobře vyladěném systému s KEF R3 na konci můžete už opravdu na úrovni ocenit hudbu a nahrávky v jejich realisticky odhalené podobě, s přirozeností, nezkresleností a prostorem, který je "fakt něco"."

Celá recenze: https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/2019-kef-r3

KEF R5 - sloupové reproduktory

"Kompaktní sloupky KEF R5 zapadají po bok svým "sourozencům" z inovované série R - vizuální čistotu a solidnost zpracování provází čistota a solidní pevnost zvuková. Z obou pohledů jdou R5 nepřikrášlujícím způsobem přímo k tomu důležitému a přesto je na nich něco, díky čemu nejsou suché nebo nudné. Jejich zvuk je mimořádně organizovaný, detailní a trojdimenzionální, nepřehánějící zvuk může snad působit v porovnání s valnou částí konkurence zprvu trochu méně hlubokým dojmem, ale co dovnitř pošlete, to velmi důstojně R5 vydají zase ven s jen minimem vlastní stopy a prakticky nezkresleně, což je zřetelně cítit. Celkově jsou KEF R5 v menších a středních prostorách výtečnou volbou pro ty, kteří hledají detail, prostor a audiofilskou realističnost, nenakaženou techničností. Takhle nějak by prostě měly vypadat a hrát sloupky vyšší třídy."

Celá recenze: https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-podlahove/2043-kef-r5

KEF R7 - sloupové reproduktory

"Nová řada R je bezesporu výtečně technicky propracovaným produktem s moderní estetikou a vůbec všemi stránkami vyváženými právě tak, jak mají být. Zatímco nižší modely R3 a R5 je možné označit za moderní a velmi audiofilsky čisté, realistické a kontrolované reprosoustavy, vyšší sloupek R7 tento základní charakter sdílí a přidává k němu porci "cojones" právě tam, kde mají být. R7 mají své nároky stran elektroniky, nedají vám svůj zvuk "zadarmo", ale pokud už ano, tak excelují v prostorovosti, neupejpají se v dynamičnosti a přesto vás nechají pitvat se v maličkých detailech díky své jemnosti a informativnosti. Celkově vzato, KEF nabízí v modelu R7 velmi, velmi důstojný sloupek s větší dávkou reality i hudebnosti, než byste očekávali."

Celá recenze: https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-podlahove/2022-kef-r7

KEF R11 - sloupové reproduktory

"Moderní sloupky KEF R11 se jako královský model inovované série R projevily excelentně a svou pozici si naprosto zaslouží - těží totiž z "velké" série Reference nejen vizuálně, ale také v překvapivě velké míře i zvukově, což je s ohledem na vlastně realisticky nastavenou cenovku velmi dobrá zpráva. Zvuk je krásně vyrovnaný, čistý, bezprostřední a technicky brilantní po úplně všech stránkách, aniž by sklouzával k suché technicistnosti. Je to zvuk dospělý, zvuk audiofilsky přirozený, zvuk realistický a zvuk, kterému je snadné podlehnout. Ano, tohle je špičková úroveň reprodukce a za další kroky vzhůru budete muset zaplatit nemalé peníze navrch. KEF R11 jsou jednoduše skvělé."

Celá recenze: https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-podlahove/2049-kef-r11

bottom of page